Tort cu cremă de ciocolată şi frişcă

de Dana_Retetegg in Torturi, 4 Ian 2011 | 7207 vizualizari

 

Tortul de anul acesta de la Revelion a fost facut nu doar pentru sarbatorirea noului an ci si pentru sarbatorirea celor 3 luni implinite de Vladut (nepotelul nostru) pe 1 ianuarie.

 

INGREDIENTE

  • 1 blat de tort,
  • 2 plicuri de crema de ciocolata cu rom si trufe,
  • 500 ml lapte,
  • 10 linguri de zahar,
  • esenta de rom,
  • frisca pentru decor.
 
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu cremă de ciocolată şi frişcă:

Blatul de tort se taie in 3 parti egale pe orizontala.

Se prepara un sirop din 4 linguri de zahar si esenta de rom.

Crema de ciocolata cu rom si trufe se prepara amestecand praful din 2 pachete cu 500 ml lapte si 6 linguri de zahar.

Se insiropeaza prima felie de blat, se adauga apoi un strat de crema. Se repeta operatiunea si cu urmatorul blat.

Ultima felie de blat se insiropeaza, apoi se imbraca tortul cu frica si se decoreaza in functie de imaginatie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu cremă de ciocolată şi frişcă" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Desert tort cu ciocolata